Dag 17 (zon 11-okt) @ Luang Prabang

Na een goede nacht werden we rond een uur of 9:00 wakker. Gisteravond was er een gym gespot vlakbij het hotel. Na een stevig ontbijt (Pad thai) gingen we naar Mr. Big Muscle gym. Het was wel weer even lekker om wat te doen. Vol energie (ja wij krijgen een energieboost van sporten) zijn we langs de andere guesthouses gelopen om met iedereen te meeten om richting de Kuang Si waterval te gaan. De tuc tuc chauffeur wilde ons wel met 11 man in zijn 9 persoons tuc tuc wegbrengen. Maar eerst moesten we in twee tuc tucs het centrum uit omdat hij bang was voor een boete. Eenmaal buiten het centrum werden we weer met zijn allen in een tuc tuc gepropt. Na een rit van 35 over een weg met meer gaten dan zwitserse gatenkaas waren we bij de Kuang Si waterval. Vergeleken bij deze waterval stelden de Erewan waterval in Thailand weinig voor.   

 
     Na een flinke klim naar boven stonden we langs de rand van een 50 meter hoge rand van de waterval met een mooi uitzicht over de omgeving van Luang Prabang.  
  Na een heerlijk stuk gezwommen te hebben begonnen we weer aan de klim naar beneden. Onderweg zagen we een mooie boomstronk om vanaf te springen.  

 Een hoop Aziaten vonden dit prachtig om te zien, aangezien er een arsenaal aan fotocamera’s uit de tassen kwam om ons te fotograferen. Helaas was het weer tijd om richting huis te gaan (de tuc tuc chauffeur zou 3 uur op ons wachten). Nu werden we wel in een keer terug gebracht naar de guest houses. Iedereen ging een paar uurtjes liggen ter voorbereiding op een avondje feesten. Na weer bij het buffet straatje gegeten te hebben, zijn we terug gegaan naar het guest house om daar wat te drinken. Flessen whiskey koop je voor 20.000 kip (ā‚¬2,20)😂. Een van de guest house eigenaren vertelde dat de nightclub een leuke plaats was om te feesten. Daar eenmaal aangekomen kwamen we in een club terecht waar een locale band stond te spelen. Wij waren de enige toeristen tussen alleen maar lokale jongeren. Gelukkig begon de dj na een half uur te draaien, waardoor het feestje goed op gang begon te komen. Aangezien onze groep met kop en schouders boven de rest uitstak was onze groep de attractie van de club. De locals hebben rond de 100 selfies genomen met ons op de achtergrond of naast hun😂. Het is natuurlijk wel weer te raden dat de nightclub (verdient deze naam niet eens) om 0:00 sloot. Aangezien heel Luang Prabang uitgestorven was besloten we maar terug te gaan richting de guest houses. Hier hebben we nog even zitten chillen met ze allen. Om 6:00 de volgende ochtend zou de Tak Bat plaats vinden. Monniken lopen dan door de straten en krijgen rijst en ander eten van de bewoners als een gift. Aangezien het een kort nachtje zou worden heeft iedereen meerdere alarmen gezet en werd er afgesproken om elkaar wakker te maken. 

  2 Responses to “Dag 17 (zon 11-okt) @ Luang Prabang

  • Mooie verhalen mannen. Ik ben jaloers op jullie. Ik ga ‘ns met Karin overleggen of we ook niet een keer die kant uit moeten gaan. :).
   Of kom je daar geen grijze duiven tegen onder de toeristen šŸ™‚

  • overigens lijkt het niet al te diep waar jullie uit die boomstronken naar beneden duikelen. Niet zo gek dat die Aziaten dat wel stoer vinden, toch……….

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *