Dag 2 & 3 (zat/zon 26/27-sep) @ Bangkok

Na een heerlijke nacht werden we rond een uur of 8 wakker. Aangezien het ‘s nachts maar een paar graden afkoelt was het meteen weer lekker warm. Dan eerst maar een frisse duik in het zwembad om even wakker te worden. De planning voor vandaag: wat tempels en het grand palace bezoeken. We namen een taxi naar het grand palace, maar daar eenmaal aangekomen kwamen we erachter dat we een lange broek nodig hadden (wij dachten dat een korte broek die over je knieeen heen viel ook goed was maar nee helaas). Nadat we iemand vroegen waar we een lange broek konden kopen werden zo ongeveer een tuc tuc ingeduwd om vervolgens bij een grote boedha gedropt te worden. Nadat we daar een hapje hadden gegeten werden we bij 3 verschillende winkels afgezet waar pakken worden gemaakt, achteraf bleek dit een deal van detuc tuc chauffeurs om gratis benzine te scoren.  

 Gelukkig had de laatste winkel autenthieke thaise flodder broeken met een prachtige olifanten print. Nu mochten wij  het grand palace in. Je kijkt daar werkelijk je ogen uit zoveel details elk gebouw bevat, er zitten zelfs details op de details.

  
Na het grand palace namen we weer een tuc tuc naar Wat Arun, die zou een van de mooiere tempels zijn, maarja natuurlijk stond deze compleet ingepakt met steigers, dus we konden hier snel weer weg. Met een pontje staken we de rivier over om richting Khao San road te gaan.  

Dit is een beetje het backpack centrum van Thailand. Onderweg naar khao san road kwamen we een Thaise docent tegen die net klaar was met les geven. We kregen een prive tourtje naar de tempel van koning Rama 4, een tempel waar over het algemeen geen touristen komen. Hij regelede ook nog een tuc tuc naar het tourist information center voor een thaise prijs ipv een touristen prijs. Bij het tourist information center hebben we verschillende uitstapjes geboekt voor de komende week (tour naar een waterval, floating market en een 2-daagse olifanten tour door de jungle). Ondertussen begonnen de buikjes weer flink te rammelen, dus het was tijd voor wat voedsel, gelukkig is dat in overvloed aanwezig in Bangkok. Met onze buiken vol besloten we een biertje te gaan doen op khao san road. Na wat exotische snacks streken we neer op een terras. 

 Naast ons zat een thaise studente die goed engels een ook een beetje nederlands sprak (haar tante woont in Maastricht). Zij leerde ons hoe wij onze namen in het thais moesten schrijven en nam ons vervolgens nog mee naar een club in de buurt. Rond een uur of 12 besloten we dat het wel genoeg was voor de dag en gingen we richting ons bed.
Na een heerlijke nacht was het tijd voor dag 3 in Bangkok. We begonnen de dag relaxed door een paar uur in het zwembad te dobberen, vervolgens hebben we onze backpacks ingepakt en was het tijd om naar het volgende hotel in de buurt van khao san road te gaan. Nadat we onze spullen in de nieuwe kamer hadden gedropt zijn we richting khao san road gelopen. Onderweg hebben we HEEEEERLIJK (pad thai) zitten eten in een klein steegje. Bij khao san road hebben we weer een biertje gedaan en zijn vervolgens uitgeweest in The Club.  

 Hier kregen we een consumptie bon voor iets wat we al heeeeel lang niet meer hebben gedronken (Breezers😁). Het zijn wel een beetje partypoopers aangezien de club al om 2 uur dicht ging. Vervolgens hebben we nog een tijdje op de straat zitten chillen met als afsluiter van de avond dat Pim net iets te hard aan iemand vroeg of het lady boys waren die voorbij liepen. Dit moest hij bekopen met een platte hand in zijn gezicht😂😂😂. Gelukkig gedroegen ze zich naar wat ze willen zijn en sloegen ze ook als chicks. Na deze mooie afsluiter was het ondertussen alweer 5 uur en dus een mooie tijd om richting bed te gaan.

 


   

   

  2 Responses to “Dag 2 & 3 (zat/zon 26/27-sep) @ Bangkok

  • Tja, bijdehand wordt beantwoord met een vlakke hand 🙂

  • Bob Loesberg
   9 years ago

   Vet Bas. Leuk dat je op deze wijze ons op de hoogte houd. Hoop dat jullie nog heel veel meemaken. (Leuke dingen!) Vol spanning wacht ik op jullie volgende post. Succes en keep walking.

   Gr Roparun trucker Bob.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *