Dag 6 (woensdag 30-sept) @ Kanachaburi

Na een goede nacht (dit keer geen granieten matrassen) in ons prachtige houten huisje moesten we rond 7 uur klaar staan om richting de floating market te gaan. Na een half uur wachten bleek dat er niemand kwam opdagen omdat er geen chauffeur was geregeld😂. Na wat telefonisch contact tussen het boekingsbureau en het guest house, werd er geregeld dat we nog wat andere toeristische plekjes zouden gaan bezoeken in en rondom Kanachaburi. We bleken vlakbij de brug over de rivier de Kwai te zitten, bekend van de gelijknamige film Bridge over the river Kwai. Dit was tijdens WO II een belangrijke verbinding tussen Burma en Thailand voor de Japanners. Na eerst was historische kennis opgedaan te hebben in het war museum zijn we richting en over de brug gelopen. Wel over de nieuwe versie aangezien er van de oude weinig meer over was door de bommen die de USA erop heeft gedropt.   

 Daarna volgde een treinrit van 1,5 uur over de brug en door het platteland om vervolgens over een houten brug van 400 m. te rijden, gebouwd in 27 dagen door thaise krijgsgevangenen. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht over de rivier waarlangs de houten brug liep.  

  Een paar stations verderop zijn we opgepikt door een busje die ons naar een 4.500 jaar oude stad bracht, of wat er van over was. Oohja en wat was het warm vandaag. Bij Bas leek het wel of de interne zweet hoofdkraan was open gezet. Hier was haast niet tegenop te drinken. 

  Rond 18:00 zouden we weer richting Bangkok gaan en jeeej de chauffeur was er nu wel. Na 1,5-2 uur rijden waren we weer bij het hostel met de granieten matrassen. Hier hebben we onze backpacks gedropt en zijn snel opzoek gegaan naar wat eten. Met onze buiken vol zijn we nog een laatste keer naar Khao San road gegaan. Naast ons zat een engelse vrouw die net klaar was met een 5-weekse thaise massagecursus. Bas had het geluk om als testpersoon te dienen want masseren dat kon die vrouw wel. Helemaal relaxed keerden we terug naar ons hostel voor weer een nacht op de heerlijke matrassen🙈. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *