Dag 8 (vrijdag 2-okt) @ Chiang mai

Een uur voordat de trein in Chiang Mai aan zou komen werd iedereen gewekt voor het ontbijt. We hadden al gehoord dat het niet te eten zou zijn, die belofte werd helaas waar gemaakt. Het omelet en de toast waren nog te eten, maar waarom iemand salade en fruit warm maakt blijft voor ons een raadsel. Eenmaal aangekomen op het station werden we opgepikt door iemand van het hotel waar we de komende dagen zullen verblijven. Samen met de engelse meiden en met nog vier nederlands gasten werden we bij een leuk hotel afgezet. Na een verfrissende douche besloten we om naar het tiger kingdom te gaan met de engelse meiden. Bij de aankomst in het tiger kingdom hadden na ons heeeeeerlijke ontbijtje natuurlijk wel weer trek. Gelukkig konden we hier voor amper €6 p.p. super goed en onbeperkt eten. Nadat we weer van energie voorzien waren was het tijd om naar de tijgers te gaan. We hebben voor het tiger kingdom gekozen omdat de tijgers hier niet plat gespoten worden om als toeristische attractie te dienen. Dit gebeurt helaas wel in veel andere tempels etc waar tijgers worden gehouden. Eenmaal in de kooi hadden we 15 min de tijd om met de tijgers op de foto te gaan en om deze uit de kluiten gewassen  katten te aaien etc. Wat een machtig mooie beesten zijn het om ze zo van dichtbij te zien.  

 Na het de tijgers zijn we nog langs een dorpje geweest waar een lang nek stam leeft. Dit was oke om een keer te zien, maar het voelde teveel aan als een opgezette attractie om wat geld aan toeristen te verdienen. Elk huis was omgetoverd tot een marktkraampje en af en toe zag je de vrouwen op smartphones bezig.  

 Eenmaal terug bij het hotel zijn we met ze allen naar het zwembad gegaan om even heerlijk in de zon te gaan liggen. In de avond stond er nog een muay thai bokswedstrijd op het programma. Hier zijn we met de hele groep (engelse dames en de nederlandse gasten) naar toe gegaan. Dit was wel indrukwekkend om te zien. In totaal waren er een stuk of 6 gevechten, van jonge meiden (waar je geen ruzie mee wilt krijgen) tot aan zwaar gewicht heren. Het meest grappige gevecht was toch wel dat er 6 geblinddoekte muay thai vechters tegelijktijd de ring instapten. Er werden flinke tikken uitgedeelt en zelf de scheidsrechter moest er een flink aantal incasseren.

Na het gevecht zijn we eerst wat buckets gaan drinken in een cocktailbar om vervolgens nog even een club in te duiken. Helaas weet de thaise overheid niet echt wat feesten is want alle clubs gaan 2:00 uur of al eerder dicht. In de supermarkten mag er tussen 2:00 en 5:00 ook geen alcohol verkocht worden. Aangezien er dus geen opties meer waren om verder te feesten, zijn we maar richting onze bedden gegaan.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *