Dag 9 & 10 (zat/zon 3/4-okt) @ Chiang Mai

Vandaag zijn we aan onze tweedaagse jungle tocht begonnen. Na ongeveer twee uur rijden kwamen we aan bij het eerste onderdeel. Wat we hadden begrepen is dat we een dag met olifanten op stap zouden gaan en ze zouden verzorgen en wassen in de jungle. Dit bleek niet het geval te zijn, na een rondje van een half uur op een olifant was het olifanten gedeelte al klaar. Vanaf daar zijn we een stuk dieper de bergen ingereden waar eerst nog een lunch geserveerd werd.  

 Na de lunch volgde een flinke wandeling bergopwaarts door een prachtig stukje Thailand.  Onderweg zijn we nog door een afgelegen dorpje gekomen waar de mensen echt nog heel primitief leven. Na ongeveer 3 uur lopen kwamen we bij een mooie waterval aan waar iedereen een welverdiende frisse duik mocht nemen. Nadat iedereen weer een beetje afgekoelt was begonnen we aan het laatste stukje opweg naar onze slaapplek. We sliepen met de hele groep in een groot bamboo huis.  

   
Wat naar boven gaat moet meestal ook weer naar beneden, dag 2 liepen we weer bergafwaarts. Hier kregen we ook nog een keer de kans om een frisse duik te nemen voordat we aan het bamboo raften zouden beginnen. Dit was alleen niet zo spannend als het klinkt, aangezien het een vrij lullige stroomversnellingen waren. Vanaf het bamboo raften werd iedereen weer terug gebracht naar de hotels in Chiang Mai. We zijn hier met de groep engelse en nederlanders gaan eten. We hebben hier best wel aso veel zitten eten. Met de goed gevulde buikjes was het weer tijd voor een avondje stappen. 

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *