Dag 19 (di 13-okt) @ Vang Vieng

Om 8:00 uur ging de wekker aangezien we om 8:30 zouden vertrekken naar Vang Vieng. Om 10:00 uur was het eindelijk zover en kwam er een minibusje aangereden. De rit zou 4,5 uur duren, waarvan grotendeels door de bergen. Dit werd echter een rit van 6 uur van alleen maar bochten en gaten in de weg ontwijken. Het uitzicht was prachtig maar we hadden een chago chauffeurtje die niet wilde stoppen om ons een foto te laten maken. Dan maar een foto vanuit de bus met een open raam.  

 Halverwege de rit kwam na 3-4 dagen eindelijk de zon weer eens tevoorschijn. In Luang Prabang was het alleen maar bewolking en regen. Ook hier werd weer de truc uitgehaald dat backpackers een paar km voor het centrum werden afgezet zodat de tuc tuc chauffeurs wat konden bijverdienen. 

We hadden het idee om naar het mountain riverview guesthouse te gaan voor de mooie locatie. Meer backpackers waren ook al op dit idee gekomen aangezien het bomvol zat. Dan maar opzoek naar een guesthouse met nog vrije kamers. 

Uiteindelijk vonden we een nieuw hostel wat pas 5 dagen open is. Met een groep van 10 personen zijn we neergestreken in twee dorm rooms (meerdere bedden per kamer). Echter had onze dorm room nog geen douche, stopcontacten en sloten in de deur zitten. Maar de eigenaar was super vriendelijk en renden zijn benen uit zijn lijf om alles in orde te maken.   

Eerst indruk van Vang Vieng is goed. Straalt beetje dezelfde relaxe sfeer als Pai (Thailand) uit. Het is niet zo mooi als Pai aangezien er een hele hoop nieuwe gebouwen uit de grond gestampt worden. 

Net voor het eten zagen we de zon nog mooi verdwijnen achter de bergen. Het is bizar hoe snel en hoe vroeg het hier in een keer donker is. Binnen een half uur is het donker en omdat het al om 18:30 donker is heb je om 21:00 al het idee dat het 23:00 is. 

 Na het eten naar zijn we begonnen met een potje beerpong en pool in de Warm up bar. Vanuit daar zijn we gaan feesten in de Sakura Bar. Voor de verandering ging deze bar ook al om 0:00 dicht. Gelukkig was Room 101 nog een paar uur langer open en er werd lekkere muziek gedraait. Om 4:00 was iedereen wel een beetje op en was het tijd voor bed. Morgen staat er een tube tocht op het programma waar we al meerdere goede verhalen over hebben gehoord. Maar daar hoor je morgen meer over. 

    One Response to “Dag 19 (di 13-okt) @ Vang Vieng

    • Geen douche, geen stopcontact en geen sloten op de kamer, mooi uitgangspunt om te onderhandelen over de overnachtingsprijs lijkt me 🙂

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *