Dag 20 (woe 14-okt) @ Vang Vieng

Pffoee dat was weer een kort nachtje, geen gordijnen betekent een hoop licht op de vroege morgen. Van het niks doen begon Bas wel een beetje brakjes te worden. Dan maar een stukje hardlopen, na 3,5 km in de brandende zon was dit ook wel weer mooi geweest. Na het ontbijtje ging iedereen op pad om een waterdicht tasje te kopen voor het tuben. Na wat drank ingeslagen te hebben werden we om 13:00 door een tuc tuc naar het startpunt gebracht voor het tuben. Het idee hierachter is om op een rubberband van bar naar bar de drijven op de Nam Song rivier. Na 200 m tuben kwam de eerste bar al inzicht. Dit was het verzamelpunt voor de meeste tubers. Na een uurtje waren er ongeveer 150 mensen. Er werden verschillende drank spelletjes gedaan met als afsluiter flip the cup om een beetje de losse groepjes mensen met elkaar te verbinden.    

   
Eigenlijk was het daarna steeds in een grote groep weer het water in en opweg naar de volgende bar. Elke volgende bar werd het gezelliger, zal wel iets met de alcohol te maken hebben gehad. 

  In de laatste bar sloeg het weer binnen 10 min om en barste de hemel open en werd het vrij donker. Terwijl bijna iedereen droog binnen bleef staan, hebben Bas en Boudewijn heerlijk met nog 20 anderen in de stromende regen staan dansen. Omdat het ondertussen pikkedonker was mochten niemand meer verder tuben (afgelopen jaren zijn er meerdere doden gevallen door de combinatie van alcohol en slecht zicht) dus dat werd maar met een tuc tuc terug. Yll de reisbuddy van Boudewijn is op bed gaan liggen en die was binnen een paar min vertrokken. De rest ging na een lekkere warme douche eten bij de Aussie bar. Na weken van noodles en rijst was een keer wat westers eten niet verkeerd. Bas ging voor een megaburger, terwijl Pim weer voor 3 verschillende gerechten ging.  

 Na het eten hebben we nog even een kijkje genomen in de Sakura bar, alleen omdat het best een slopende dag (drank + zon) was geweest had iedereen het na een drankje wel gehad en doken we lekker onze bedjes weer in.

  One Response to “Dag 20 (woe 14-okt) @ Vang Vieng

  • Richard
   9 years ago

   Ziet er goed uit mannen, lekker elke dag genieten. Have fun

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *