Dag 21 (do 15-okt) @ Vang Vieng

Bieb bieb bieb, om 5:45 ging de wekker om de zonsopkomst te zien. Helaas waren we net te laat want het was al een beetje licht aan het worden. Dan nog maar weer een uurtje het bed in aangezien de wekker een uur later weer af zou gaan om te gaan hardlopen. Om 7:30 begonnen Boudewijn en Bas met lopen, de temperatuur rond dit tijdstip was een stuk dragelijker. Na een rondje van 5 km ging er wel een stevig ontbijtje in. Vandaag stond de blue lagoon en een grot op het programma. De blue lagoon is een stukje rivier wat verdiept is waar je kan zwemmen, springen en relaxen. 

  

foto gemaakt door Rama Chavali

  
Om daar te komen hebben we 5 scooters gehuurd en zijn met een groep richting de blue lagoon gereden. Aangezien alleen de hoofdstraat van Vang Vieng uit enigzins normaal asfalt bestaat volgde er een lekkere hobbelige rit over een zandweg die vol lag met keien. Na 8 km te hebben stuiteren waren we bij de Blue Lagoon. Hier hebben Bas en Pim, weer onder toezicht van een hoop Koreanen, wat sprongen gemaakt vanuit een boom. 

Na een paar uur zwemmen zijn we de grot ingegaan. Maar om daar te komen moesten we eerst een stuk klimmen. Met brandende kuiten begon de toch door de grot. Het was best wel een vette ervaring om op een gegeven moment in een compleet pikzwarte ruimte in een berg te lopen. Gelukkig had iedereen lampjes bij zich want het was af en toe best een geklouter en sommige stukken waren ook verandelijk glad.   

 Soms zag je kleine oplichtense oogjes wat uiteindelijk flinke spinnen bleken te zijn(vonden de meiden minder leuk). Yll en Bas zijn bij het begin nog een stuk omhoog geklommen naar een hoger gelegen opening, terwijl de rest al aan de weg naar beneden was begonnen. Hier hadden wij een fraai uitzicht over de omgeving van Vang Vieng.  

 Na nog een paar duiken in de blue lagoon was het tijd om weer richting het guesthouse te rijden. Na het eten zijn we nog even uitgeweest voor een drankje waarn iedereen lekker zijn nestje opzocht.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *