Dag 22 (vrij 16-okt) @ Vang Vieng

Na een heerlijk nachtje slaap, stond er weer een dag tuben op het programma. Aangezien het de eerste keer zo goed beviel moesten we het nog een keer doen. De nacht ervoor zijn er nog 3 nederlandse dames in het guest house aangekomen. Zij sloten zich aan bij onze tube-crew, voor weer een dagje over de rivier dobberen en feesten. Maar eerst gingen we met Yll en Boudewijn opzoek naar een sportschool. Er stonden er twee op de kaart van Vang Vieng, na een half zoeken bleek dat allebei de sportscholen failliet waren. Dan maar weer terug naar het guest house en nog een paar uur chillen. Om 13:00 was het weer tijd om te tuben. Er zitten 11 barren langs de rivier waarvan er elke dag 4 open zijn. Eergisteren was “dag 1” dus vandaag waren er 4 andere barren open. Nadat Pim bij de eerste bar bijna de tubedans (stoelendans met tubes) had gewonnen zijn we door gegaan naar bar 2. 

  Hier hadden ze een groot open veld met een rugbybal (Pim kopte nog even een scheenbeen van een Canadees meisje). Na een paar drankjes was het tijd voor de 3e bar. Hier hadden ze een bokspit ( boomstam over een waterbak waar je elkaar van afmoest slaan) en het leukste was misschien nog wel het modder volleyballen. Aangezien we dit keer het idee hadden om de complete route af te maken gingen we na een tijdje opweg naar de laatste bar. Het was echter weer zo gezellig dat we dit keer weer niet het laatste stuk konden afmaken omdat het al donker begon te worden.  

 Na een klein stukje door het donker over de rivier te hebben getubed zijn we maar naar de kant gegaan en hebben we een tuc tuc opgezocht om richting het centrum van Vang Vieng te gaan. Na een snelle douche was iedereen paraat voor een hapje eten en om daarna weer verder te feesten. Bas heeft bij de Aussie bar weer een flinke burger weg gewerkt. We zijn meteen naar Sakura gegaan om de feestdag voor te zetten.  

 Bas, Nynke en Larissa kwamen in gesprek met Aj uit Laos, de rest van de groep had het wel een beetje gehad en ging richting huis. Een paar drankjes later stelde Aj voor om ons mee te nemen naar een jungle party. Aangezien je maar een keer leeft hadden Nynke, Larissa en Bas zoiets van waarom niet. Dit bleek een hele verstandige keuze want het was een van de leukste avonden uit met eindelijk ook eens echt goede muziek. De club lag ergens half in de jungle verstopt op een paar km afstand van Het centrum van Vang Vieng.  

   Bas heeft nog even zijn limbodans skills getoont door onder een brandende bamboostok te limbodansen. Rond 2:30 vonden wij 3’n het wel mooi geweest en gingen we opzoek naar een tuc tuc om terug te gaan richting het centrum. Aj en zijn vriendengroep stonden ook op het punt om te vertrekken en hij wilde ons graag bij het hotel afzetten. Wat een veels te geniale avond was dit zeg en eerlijk is eerlijk onze mening over de Laotianen in de toeristische sector was niet al te best (uitzonderingen daar gelaten), maar Aj liet zien dat het ook compleet anders kan. Nu is het tijd om een bed op te zoeken en te gaan slapen, morgenvroeg om 8:30 vertrekken we richting Vientiane. 

  One Response to “Dag 22 (vrij 16-okt) @ Vang Vieng

  • Wil Ouwehand
   9 years ago

   Beste Bas, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en bedankt voor de Alphense vlaai

   Veel plezier verders

   Vriendelijke groet

   Wil Ouwehand

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *