Dag 24 (zon 18-okt) @ Vientiane

Na eindelijk weer eens een ochtendje lekker uitgeslapen te hebben stopte de airco er om een uur of 9:00 mee. Het bleek niet alleen de airco in de dorm room te zijn aangezien er in het complete gebouw geen stroom en geen stromend water meer was. Er waren ergens werkzaamheden in de stad dus we hoorden via via dat het nog wel een aantal uur zo zou blijven. Gelukkig werkte de gril voor het ontbijt op gas en konden er wel pannekoeken, eieren en toast klaar gemaakt worden. Pim, Yll, Boudewijn, Laura, Christel en Fleur gingen een dagje niksen bij het zwembad. Bas ging met Golan, Mili, Lara en Dien naar het buddha park. Dit lag zo’n 25 km van het guest house af. Om daar te komen hebben we schakelbrommers gehuurd en we hebben ons met de brommers in de verkeerschaos van Vientiane gestort. Na ongeveer 25 min rijden over redelijke stukken asfalt en wegen die uit niets anders dan zand en keien bestond kwam het buddha park inzicht. Kortweg is dit een park waar allemaal beelden van buddha staan of iets met hem te maken hebben.   

 Na hier tijdje rondgelopen te hebben zijn we op de bonnefooi met de schakelbrommers Vientiane ingereden opzoek naar iets leuks. Uiteindelijk vonden we langs een zandweg een rij met lokale restaurantjes waar geen toerist of backpacker te zien was. Dit leuk ons wel een leuk plekje, we zijn bij een familie uit Laos die in hun eigen tent zat te eten aangeschoven wat zij ook maar al te mooi vonden. De prijzen gingen helemaal nergens over (10 BBQ stickjes voor 5.000 Kip(€0,60). Uiteindelijk hebben we met zijn 5’n zitten eten en drinken voor 65.000 kip (€6,5).  

 Vervolgens zijn we terug gereden naar het Dream Home Hostel (ons guest house). Na een potje pool wat eten en een biertje dook iedereen rond 0:00 zijn bed in. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *