Dag 26 (di 20-okt) @ Ban Fang

Aangezien iedereen door zijn wekker heen was geslapen, werden we om 7:00 alsnog wakker gemaakt omdat iemand op de ramen aanklopte. Dit was familie van Top die eten kwam brengen. Met half open ogen stapte we met zijn 8’n op een soort van mini tractor geval (een tek tek tek) en gingen opweg naar het klooster in het dorp. Wij keken onze ogen uit in het dorpje, mooi uitzicht, hoe dicht de mensen nog bij de natuur leven etc maar de lokale bevolking keek ook hun ogen uit omdat er bijna nooit toeristen in dit gebied van Thailand komen. Het hele dorp was al uitgelopen voor het ochtendgebed.  

 Wij zijn er stilletjes tussen gaan zitten en hebben vol bewondering zitten kijken. Ook al verstonden we er geen woord van, het was een unieke ervaring om een keer mee te maken. De dorpbewoners vonden het ook super dat er wat blanke toeristen kwamen kijken en meedoen met het gebed. De monnik die het gebed uitvoerde kende Top nog van vroeger en vond het tof dat Top wat nederlandse vrienden mee had genomen naar zijn geboortedorp. Na het gebed kregen we ontbijt van de monnik en hebben we met Top als tolk nog een tijdje rond het klooster gehangen. Na wat foto’s met de dorpbewoners en de monnik zijn we een stuk door het dorp gereden, we hebben een krekelkwekkerij bekeken en een 1 kg gebakken krekels gekocht.  

 Na een stuk door de rijstvelden gereden te hebben gingen we weer richting huis voor een paar uurtjes slaap. 

Rond 14:30 werd iedereen weer een stuk fitter wakker, na wat krekkels en kikkermoes wat overings veel lekkerder smaakt dan het klinkt zijn we met 4 brommers richting een wat groter dorp gereden om geld te pinnen en weer een simkaart te regelen. Na bij een klooster wat vissen gevoerd te hebben zijn we terug gereden naar een markt naast het huis van Top. Daar hebben we flink wat avondeten ingeslagen. Onder andere de meest verse vis van ons leven, je kocht levende vissen op de markt die je thuis zelf dood moest maken.  

 Moss een neefje van Top kan heerlijk koken, hij ontfermde zich over de sausjes en de vissen (die Bas en Pim dood gemaakt mochten worden). Na een van de beste avondmalen van ons leven en met overvolle buikjes zijn we rond 0:00 weer lekker ons bed ingedoken. Morgen hebben we de hele dag een busje + privechauffeur tot onze beschikking om de omgeving een beetje te gaan verkennen. De avonturen van morgen zullen snel weer online komen. 

  One Response to “Dag 26 (di 20-okt) @ Ban Fang

  • hung nguyen
   9 years ago

   Van harte gefeliciteerd Bassss met je verjaardag!!

   Hele leuke en mooie foto’s, ben jaloers op je mooie reis.

   Groetjes,

   Hung.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *