Dag 27 (woe 21-okt) @ Ban Fang

Eindelijk eens een ochtend waar je gewoon wakker werd zonder dat er een wekker stond. We werden om 8:30 opgepikt door een bekende van Top zijn moeder die vandaag met zijn mini van ons een beetje rond zou rijden. We hadden als planning om een tempel met krokodillen te bezoeken, te relaxen op een drijvend huisje in een meer en om nog even langs een olifanten dorp te gaan. 

Voordat we bij de tempel met krokodillen aankwamen zijn hebben we eerst nog even een flinke noodle soep naar binnen gewerkt als ontbijt. Omdat we vrij vroeg bij de tempel waren, lagen de meeste kroks nog verstopt in het water. Zodra je een tempel binnenstapt mag je geen beesten dood maken, zelfs niet die *#&”^ muggen. Erg fijn voor Bas die meteen weer 5 bulten rijker was. Na twee krokodillen gespot te hebben zijn we door gereden naar het meer om eens even een middagje helemaal niks te doen.  

 Ons boot/huisje werd naar open water gesleept met het benodigde voedsel en drinken aan boord. Zo heerlijk dat je kan bellen om extra eten en drinken te laten bezorgen zonder dat je zelf weer naar de kant toe moet. Met volle buiken hebben we nog een wilde rit op een banaan achter een jetski gemaakt. Na een aantal uur op een band rond gedobbert te hebben in de zon (zwaar leven hebben we hier) zijn we weer richting de vaste wal geslaapt.  

Living the good life

Vervolgens zijn we richting het olifanten dorp gereden, hier worden zo’n 300 olifanten gehouden en verzorgd. Na wat suikerriet aan een mama en baby olifant gevoerd te hebben, zijn we nog met het busje een rondje gereden door het dorp. Je ziet dat de olifanten hier goed behandelt worden, echter blijft het een dubbel gevoel geven om zulke machtige beesten vast te zien zitten aan kettingen.  

Mijn nieuwe vriend

Voor het avondeten zijn we weer even langs een avondmarkt geweest voor een flink stuk vlees. De chefkoks Mos & Mart hebben ons weer flink verwent met heerlijke thaise gerechten.  

De chefkoks

Na het eten kwam er een flinke tor aangevlogen die we hebben gevangen. Er wonen een paar flinke gekko’s in het dak van het huis van Top. We hebben geprobeert de tor aan de gekko’s te voeren maar deze was een maatje te groot en te hard. We zitten nu nog even lekker te chillen, fijne avond iedereen in Nederland. Groetjes van iedereen hier en slaap lekker oftewel latisawad

  2 Responses to “Dag 27 (woe 21-okt) @ Ban Fang

  • hegeman
   9 years ago

   Hoi Bas , van harte gefeliciteerd met je verjaardag. We wensen jullie nog een fijne tijd daar
   in het verre oosten. Groetjes aan Pim en een fijne verjaardag daar.

   Groetjes Opa en Oma.

   • Hoi Opa en Oma, bedankt voor het berichtje. Ik ga er een mooie verjaardag van maken en zal de groetjes doen aan Pim.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *