Dag 28 (do 22-okt) @ Ban Fang

Pfff in de post van gisteren vertelden wij dat we nog even hebben zitten relaxen, echter werd het zo gezellig dat Mos, Mart en Bill (neefjes en vriend van de neefjes van Top) uiteindelijk nog 3 x op en neer zijn geweest om flessen wishkey (Hong Thong) te halen. Iedereen heeft dus heerlijk uitgeslapen. Bas was als eerste echt wakker en begon vast een beetje op te ruimen. Precies op dat moment kwam een buurvrouw eten brengen (wij worden wakker en er staat een thais ontbijt klaar, hoe relaxed wil je het hebben) maar Bas stond op dat moment net in een donker stukje van de keuken. De buurvrouw moest vast gedacht hebben dat hij een inbreker was want ze begon volop in het thai te schreeuwen. Toen Bas naar buiten kwam lopen met een kop koffie en zij zag dat het Bas was, werd de buurvrouw weer in een keer rustig en vriendelijk. 

Vandaag hadden we niks op de planning staan. De neefjes van Top lieten ons zien hoe je een dag leuk kan invullen op het platteland van Thailand. Met een groot kapmes gingen we opzoek in de rijstvelden naar een specifieke boom om katapulten te maken. Toen iedereen een mooie tak had om zijn katapult te maken gingen we vervolgens opzoek naar een ander soort boom om neushoornkevers te vangen. Nadat we een boom vonden waar tientallen neushoornkevers in zatten, heeft iedereen zijn eigen neushoornkever gevangen.  

 Met de stokken en kevers in de pocket gingen we terug richting huis. Neushoornkevers vinden het leuk om met elkaar te sparren, dus we hebben ze op een tak gezet om te zien wie de stoerste/sterkste neushoornkever had gevangen. We hadden ook twee vrouwetjes (geen hoorn) gevangen, deze bleken echter een stuk interresanter voor de mannetjes. Na een paar kleine battles hebben we te neushoornkevers weer hun vrijheid terug gegeven. Dan maar over na het afmaken van de katapulten. Na het nodige hak en schaafwerk had iedereen zijn katapult klaar. Wat blikjes en verkeersborden dienden als oefendoelen. Aangezien er weinig vogels te bekennen waren moesten we ‘s avonds maar weer naar de markt voor voedsel.

Om even af te koelen zijn we nog even een duik wezen nemen in een rivier. Toen iedereen weer op temperatuur was, hebben we nog een stukje rond gereden op de scooters.  

 Iedereen begon weer honger te krijgen, dus op naar de markt voor voedsel. Net als eergister waren Justin Pim en Bas weer de attractie van de markt. Het is overduidelijk dat de thai hier niet of nooit toeristen zien. Wij werden door bijna iedereen nagekeken. Met zakken vol eten gingen we terug richting huis voor weer een heerlijk avondmaal.   
  
Bas is zijn nederlandse simkaart kwijt geraakt en zijn creditcard was geblokeerd(wat daar de reden ook van mocht zijn). Dat betekende dus maar beltegoed opwaarderen op zijn thaise simkaart. Dit kan in Thailand via automaten bij winkeltjes, je voert je nummer in en gooit wat munten in het automaat en een paar seconden later heb je extra beltegoed. Er zatten nog wat oude mannen bij de winkel die het super vonden om een toerist te zien. Bas werd meegesleept naar de tafel en kreeg met thaise whiskey aangeboden. Het bleken wat mannen die Top nog van vroeger kenden. Een van de drie had nog nooit in ze leven met een buitenlander zitten “praten”, hij vondt het helemaal geweldig. 

Ik leef al meer dan 50 jaar en heb nog nooit met een buitenlander zitten praten”

Nadat een paar glazen whiskey spa rood ( de thai drinken zo hun whiskey) was het tijd om ING te bellen. Gelukkig verliep het deblokkeren zonder problemen zodat we morgen wat vliegtickets richting Cambodja kunnen boeken. Om de avond af te ronden hebben we nog een biertje gedaan en zijn vervolgens lekker onze bedden ingedoken. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *