Dag 29 (vrij 23-okt) @ Ban Fang

Dan word je ‘s ochtends wakker en ben je opeens weer een jaartje ouder. De thaise neefjes van Top kunnen een paar woorden engels, waaronder happy birthday. Na door iedereen gefeliciteerd te zijn, was het tijd om een beetje het huis op orde te maken aangezien dit de laatste dag voor iedereen in dit huis is. Mart moet terug voor werk, Bill zijn vakantie zit erop en moet maandag weer naar school. De rest stapt vanavond een busje in opweg naar Bangkok. Daar gaan wij morgen even goed Bas zijn verjaardag nog een keertje vieren.

Maar eerst gaan we nog even rustig een dagje door brengen in Ban Fang. Met 7 man zijn we op 3 scooters gestapt om in Kaset Wisai een taart te halen en even lekker te lunchen.  

 Bas en Pim hebben nog even geld gepint voor Top en Justin (Top heeft zijn pinpas gebroken, Justin is hem kwijt geraakt). Eigenlijk hadden wij die twee sukkels terug moeten laten liften naar Nederland, maar daar zijn we te aardig voor. Op de weg terug reden we nog langs het winkeltje van de basisschoollerares van Top. Zij vondt het ook prachtig om Top weer even te zien en dat hij wat vrienden uit Nederland had meegenomen naar Thailand. Thuis aangekomen zijn de foto’s voor de monnik uitgezocht en zijn Mart, Moss, Top en Bas nog even langs de tempel geweest om de foto’s bij de monnik af te geven. In het dorpje naast Ban Fang zijn we vervolgens nog even langs wat bekenden van Top en zijn neefjes geweest. Onderweg kwamen we 3 mannen tegen die probeerden om een houten huisje te verplaatsen. Dit lukte echter niet, dus ze vroegen ons 4 om hulp. Nadat het huisje op zijn plek stond mochten we van een van de mannen een haan uitzoeken voor het avondeten, voort wat hoort wat. Omdat Bas jarig is kreeg hij de eer om de haan te doden. Samen met Pim (dierenarts en tijdens deze vakantie af en toe ook mensenarts) hebben we de haan zijn keel door gesneden en geplukt. Onze thaise “chefkoks” Mart en Moss hebben de kip verder geslacht en er weer een heerlijk gerechtje van gemaakt.  

 In de tussen tijd zijn de backpacks ingepakt en zijn de laatste dingen in het huis opgeruimt. Als toetje hadden we natuurlijk nog een taart en een verjaardags taart is natuurlijk niet compleet zonder kaarsjes.  

 Na het eten hebben we nog een paar biertjes gedronken, niet teveel anders moet de bus weer meerdere keren stoppen omdat Pim en Bas weer de hele nacht moeten plassen. Het busjes dat ons naar Bangkok brengt komt rond 1:00 langs en als alles volgens planning gaat zullen we rond 7:00-8:00 arriveren op Khosaen road in Bangkok om daar een flinke afterparty te bouwen. We zitten op het moment van schrijven net een paar minuten in het busje. Fijne avond iedereen in Nederland en slaap lekker alvast (latisawad) en de groetjes van iedereen hier. 

  One Response to “Dag 29 (vrij 23-okt) @ Ban Fang

  • Hallo Bas en Pim
   Allereerst Bas nog van harte proficiat met je verjaardag (een beetje laat, maar het is me er gisteren even bij ingeschoten (hectische dag), maar beter laat dan helemaal niet.
   Hopelijk heb je een gezellige dag gehad, maar dat zal wel geen probleem zijn geweest, want jullie genieten zo te lezen elke dag volop.
   Blijf dit de komende weken ook lekker gewoon doen. (best wel een beetje jaloers hoor, haha).
   Nog heel veel plezier gewenst!!!!

   Groetjes Hennie & Agnes,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *