Dag 32 (ma 26-okt) @ Koh Kong

Na een paar uur slaap werden we gelukkig bij de eerste wekker al wakker. We hebben Top nog geprobeert wakker te maken maar die lag nog in een diepe coma. Snel even langs de 7-11 (supermarkt keten die 24/7 open is) voor wat water en yoghurt voor onderweg in de bus. Bij het tourist information center waar we de bustickets hadden geboekt zaten al wat meer backpackers, waaronder twee australische meiden (Emma en Genna) die precies dezelfde busrit richting Sihanoukville hadden geboekt. 

Eenmaal in de bus hebben we een tijdje zitten praten waarna iedereen half in slaap viel. Een aantal uur later stopte de bus waarna we moesten overstappen in een pickup jeep die ons tot aan de grens van Thailand/Cambodja bracht. 

Het uitchecken aan de thaise kant verliep zonder problemen, echter het inchecken aan de cambodiaanse kant verliep iets minder soepel. Het begon al met een mannetje waar we zogenaamd een quarantaine check moesten doen voor 20 bath, ze kijken even in je oog en geven je dan een kansloos papiertje wat helemaal niks waard is. 20 bath (€0,50) is natuurlijk helemaal niks maar uit principe weigerden we dit te betalen. Toen begon het mannetje te dreigen dat we geen paspoort stempel kregen, wij bleven volhouden en toen we eenmaal tegen een politieagent zeiden dat het onzin was kregen we onze paspoorten terug. Nu begon het volgende gezeur omdat een toeristenvisa $30 is en de grensbewakers wilden opeens $37 hebben. Dit weigerden wij in eerste instantie ook weer door te zeggen dat overal op internet staat dat het $30 is en ook als je binnenkomt via de vliegvelden betaal je maar $30. Via een Indonesische jongen kregen we te horen dat als je het bedrag niet betaald ze je uren laten wachten. Aangezien niemand hier echt zin had betaalden we maar, echter was het nu opeens nog maar $35. Snappen die gasten het zelf nog wel😂?!. Als of het nog niet genoeg was zou de chauffeur die ons naar het guesthouse zou brengen pas over 1,5 uur aankomen omdat we zogenaamd te hard hadden gereden en te vroeg waren. We konden een tuc tuc nemen voor $1 per persoon of wachten. Omdat wij er nu wel een beetje klaar mee waren en naar ons guesthouse wilden hebben we de tuc tuc gepakt. Hopelijk is 3x scheepsrecht want we begonnen wel een beetje geprikkelt te worden. Stelletje corrupte #%^*+, van de Indonesische jongen hoorden we zelfs dat politie rondom de grens corrupt is. Een paar dollar lichter en wat hoofdpijn rijker waren we wel in Cambodja. Gelukkig bracht de tuc tuc ons naar het goede guesthouse (Apex). Deze zag er gelukkig erg goed uit.  

 Nadat we de backpacks op onze kamers hadden gedumpt, zijn we geld gaan pinnen en wat gaan eten met de australische meiden. Onderweg hebben nog 1 biertje gehaalt voor bij het zwembad. Wat was dit een heerlijke duik zeg, na de hele dag in een warme bus. Iedereen dook lekker op tijd zijn bedje in aangezien we morgen om 7:45 worden opgepikt voor het laatste stuk naar Sihanoukville. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *