Dag 39 (ma 2-nov) @ Phnom Penh

Na eindelijk weer eens een lange nacht slaap werden we om 11:00 wakker. Shit hoe gaan we dit straks thuis weer doen als de wekker om 7:00-8:00 gaat. Maar we hebben rustig onze backpacks weer ingepakt. Pim is nog even zijn was gaan ophalen. Na weer een heerlijk ontbijt hebben we nog een potje pool gespeelt. Laura, Christel en Romina kwamen nog even langs om gedag te zeggen. 

12:00 werden we opgepikt door een crappy minivan, nadat we nog wat toeristen hadden opgepikt reden we richting het busstation. Daar moesten we overstappen in, gelukkig, een wat betere minivan voor onze rit naar Phnom Penh. Deze zou ongeveer 7 uur duren afhankelijk van de drukte op de weg. Na 5 uur rijden waren we al in de buurt van Phnom Penh, echter duurde de laatste 50km nog bijna 1,5 uur door de hoeveelheid auto’s en scooters op de weg. We dachten dat het verkeer in Bangkok een chaos was, maar het centrum van Phnom Penh gaat helemaal nergens over. Een paar baans rotonde zonder stoplichten waar mensen tegen het verkeer inrijden😆. Dan is het ook niet zo heel gek dat er een paar verkeersdoden per dag vallen. 

We hebben ondertussen een vrij goede onderhandelingstactiek gevonden om een beetje een normale prijs voor een tuc tuc. De chauffeurs zetten altijd veels te hoog in bij toeristen, als je dan een veel lagere prijs zegt beginnen ze met ja maar het is ver en druk op de weg enz. Als je dan zegt het is maar een paar km, beginnen ze weer ja maar dat is ver. Als we dan zeggen dat we wel gaan lopen en dat we veel lopen in Nederland trekken ze al een beetje bij. De prijs gaat dan al omlaag, maar als we dan ook maar twee stappen zetten om weg te lopen, rennen ze al achter je aan en gaan ze akkoord met onze prijs. 

We werden dus voor $2 vanaf de markt naar ons hostel gebracht. We hadden van andere backpackers vernomen dat Mad Monkey in Phnom Penh weer een leuk hostel was. Hier zijn wij dan ook maar naar toe gegaan.   

  
Aangezien het in de bus vrij warm was hebben we eerst een douche genomen en frisse kleren aangetrokken. Daarna zijn we naar de overkant van de straat gelopen naar het restaurant van Mad Monkey. Na een heerlijk bord rijst met ginger chicken waren onze maagjes weer te
vreden.  
We zijn nog even blijven zitten voor wat biertjes. Pim dook rond 22:30 lekker zijn bedje in, Bas is nog even naar boven gelopen naar de Sunset bar om daar nog een beetje te feesten. Om 0:00 was Bas er ook wel klaar mee en dook hij ook lekker zijn bed in. Fijne avond en slaap lekker alvast. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *