Dag 41 (woe – 4 nov) @ Siem Reap

Vandaag staat in het teken van de busreis van Phnom Penh naar Siem Reap. Na heerlijk uitgeslapen te hebben moest er natuurlijk weer wat eten in. Aangezien het een vrij lange busreis zou worden hadden we een goede bodem nodig. Na een flink bord gebakken rijst met kip werden we opgepikt door een busje van Giant Ibis. Nadat er nog wat meer toeristen zijn opgepikt bij andere hostels werden we uiteindelijk naar het busstation gebracht. Hier stapten we over in een grote bus die ons naar Siem Reap zou brengen. 

Tot dusver was dit de beste bus waar we in hebben gezeten. Eindelijk eens stoelen en beenruimte geschikt voor lange personen. Er was zelfs een soort van wifi aanwezig (werkte maar 10%. van de reis). Tijdens de 7 uur durende busrit waren er twee tussen stops (1 sanitaire en 1 om te eten). Het is best bizar dat je volgens de kaart over de national highway no. 6 rijdt, dan verwacht je nog een soort van goede weg.  

 Sommige delen waren best oke, maar grotendeels was het gatenkaas en er zaten zelfs stukken zandweg tussen. Rond 19:30 kwamen we aan bij het busstation van Siem Reap. Vanuit de busorganisatie stonden er al tuk tuks klaar voor de mensen die er een nodig hadden. In de bus spraken we twee nederlandse gasten die ook richting hetzelfde hostel als ons gingen (Garden Village). Met zijn vieren zijn we een tuk tuk ingestapt en 15 min later stonden we in Garden Village hostel. 

Van al de gereis krijg je honger, dus snel de backpacks op de bedden gedumpt en opzoek naar voedsel. We vonden een lekker barbeque tentje waar ze super lekkere en grote garnalen hadden. 

  Na wat biertjes zijn we richting de pubstreet gelopen. Het is natuurlijk niet heel moeilijk om te raden dat dit een straat vol met pubs en clubs is. Na eerst een paar biertjes bij een barretje zijn we de pubstreet door gelopen. Bas heeft nog een exotisch toetje na genomen (tarantula en slang). 

Eten wat de pot schaft

De Temple (soort van nachtclub) zag er wel gezellig uit, hier hebben we dan ook lekker een aantal uur staan feesten. De pubstreet is een wat kleinere versie van Khao San road in Bangkok, maar gelukkig blijft in de pubstreet alles wel langer open dan 2:00 uur. 

Groetjes Bas & Pim

  2 Responses to “Dag 41 (woe – 4 nov) @ Siem Reap

  • hegeman
   9 years ago

   Hoi Bas en Pim .jullie verhalen en foto,s met veel plezier weer beken .

   Ik griezel wel als ik die slang in je mond zie .maar opa daarin tegen zegt .

   lAls ze lekker gebakken zijn kunnen ze best wel heerlijk zijn .

   Voor mij voorlopig niet op het bord al zouden ze ook hier te koop zijn.

   Verder wensen we jullie nog prachtige mooie weken en blijf gezond metal die griezels op het menu
   met groetjes opa en oma

   • Hoi Opa en Oma, opa heeft gelijk want het smaakte echt niet verkeerd. Leuk dat jullie ons zo volgen. We blijven genieten en voorzichtig doen. Groetjes Bas en Pim

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *