Dag 43 (vrij 6-nov) @ Siem Reap

Biep, Biep, Biep heerlijk zo’n alarm na een paar uurtjes slaap. De rest van de dorm room zou er ook wel blij mee zijn geweest😁. Maar we waren wakker, of tenminste een soort van. Na onze spullen gepakt te hebben voor een dagje tempels kijken zijn we naar de lobby van Garden Village gelopen. Hier hadden we afgesproken met Derek en Michiel om een tuk tuk de delen richting te tempels. Om 4:30 stapten we de tuk tuk in en na ongeveer 20 min rijden stonden we voor de kassa om een ticket te kopen. Vanaf hier bracht de tuk tuk ons richting de eerste tempel (Angkor Wat) om de zonsopkomst te zien. 

Het was al behoorlijk druk langs het water, maar gelukkig vond Bas een mini eilandje in het water waar hij op kon staan om foto’s te maken. Tijdens de zonsopkomst voelde je het met de minuut warmer worden. Het was niet de meest strakke zonsopkomst omdat er her en der wat bewolkt was, maar toch het bleef prachtig om te zien. 

 Daarna zijn we zo snel mogelijk Angkor Wat ingegaan om zo de mensenmassa een beetje voor te blijven. (Jaarlijks 2.000.000 mensen). Het is zo bizar om te zien hoe zo’n groot stenen bouwwerk al rond 1200 gemaakt is met de middelen van toen. 
  Op het moment dat je er doorheen loopt is het groot en indrukwekkend, maar vanaf een afstandje is het nog veel indrukwekkender.  

 

Na Angkor Wat zijn we via de Banteay Kdei tempel richting de Ta Prohm tempel gegaan. 

Banteay Kdei

In Ta Prohm is ooit de Tomb Raider film opgenomen. De tempel zelf is niet zo indrukwekkend qua structuur en graveringen als Angkor Wat, maar de bomen die overal overheen groeien maken een hele hoop goed. Hadden wij ook even het geluk dat er net een groepje monniken voor ons liep. Dit leverde voor Bas weer wat leuke plaatjes op. We wisten na twee tempels al dat we de zonsondergang niet zouden gaan halen. De warmte icm de hoge luchtvochtigheid waren killing. Op een gegeven moment kon je gewoon je t-shirt uitwringen.   
 

Vanaf Ta Prohm zijn we naar Angkor Tom gereden (binnen de muren van Angkor Tom bevinden zich een hoop tempels). Hier hebben we Tep Pranam bezocht en zijn nog langs Bayon gelopen.  

  

  

 Aangezien iedereen er wel een beetje kapot was van het lopen en klimmen icm het korte nachtje zijn we weer richting Angkor Wat gegaan waar de tuk tuk chauffeur stond te wachten. Op een gegeven moment als je de mooiste tempels gezien hebt, lijkt de rest toch allemaal op elkaar. Het is een beetje hetzelfde met als je een paar kerken in Nederland gezien hebt dan weet je ook wel hoe de rest er ongeveer uitziet. De tuk tuk heeft ons weer naar Garden Village gebracht. 

Oooh wat was die eerste duik in het zwembad goed zeg. Na een beetje afgekoelt te zijn is iedereen maar een middagdutje gaan doen om een beetje op te laden voor weer een avondje feesten. Derek en Michiel vertrokken ‘s avonds alweer uit Siem Reap. Pim begon een beetje ziekjes te worden, dus voor Bas was koos vriendloos in zijn eentje uitgaan. Nee dat viel best mee hoor want onderweg richting de pubstreet kwam Bas al wat engelse meiden tegen die ook in Garden Village zaten. In de pubstreet moest Bas er aan geloven want er werden buckets (emmertjes drank) besteld. Een aantal uur en een hoop buckets later was het voor een van de engelse meiden tijd om naar huis te gaan (ze lag meer dan dat ze stond). Eenmaal bij Garden Village hebben we haar naar bed gebracht. Na nog een half uur aan de poolbar gehangen te hebben was het voor Bas ook tijd om naar bed te gaan. Het was een lange, warme dag maar we hebben een hoop mooie dingen gezien. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *