Dag 53 (ma 16-nov) @ Koh Phi Phi

Toen Bas, Boudewijnen en Pim wakker werden waren de duitsers al vertrokken. Dit was voor ons ook het laatste nachtje dat we in de Sunflower (ons hostel) hadden geslapen. Om 12:00 waren alle backpacks weer ingepakt en hebben we uitgecheckt. 

We zijn eerst gaan ontbijten en Bas heeft weer nieuw verband gekregen. Daarna hebben we in het centrum van Koh Phi Phi een nieuw hostel gezocht. Uiteindelijk hebben we bij de The Rock een dorm geboekt. 

Vervolgens hebben we een taxiboot gepakt naar een ander strand op het eiland (Long Beach). Omdat dit strand niet aan een baai ligt was het water er een stuk helderder. Bas kon nog steeds niet het water in, dus die lag heerlijk op het strand met een zak ijs met daarin genoeg frisse drankjes om de dag door te komen. Om 17:00 hebben we de taxiboot terug gepakt.  

 We hebben ons gedoucht en frisse kleding aangetrokken. In de dorm room kwamen we Liliane tegen (nederlands meisje). Zij was alleen aan het reizen en ging met ons mee voor het avondeten. We hebben bij de pirate’s bay heerlijk zitten eten (indische curry’s met naambrood). Na het eten we op straat buckets gehaald en zijn richting het strand gelopen. Vanaf een uur of 21:00 tot 23:00 zijn er bij alle strandtenten vuurshows. Het is af en toe best grappig om te zien hoe dronken toeristen nog denken dat ze kunnen springtouwen of limbodansen en dan keihard falen. 


  Vanaf 23:00 hebben we lekker een aantal uur staan dansen, waarna Bas en Lilianne even op het strand gingen zitten. 

Wat er vanaf dit moment allemaal weer gebeurde is ook weer te gek voor woorden. Uit het niets kwamen er 3 thaise locals aanrennen die volop de handtas van Lilianne doken. Fijn daar gingen twee iphones en twee portomonnees. Bas ging er met zijn mankepootje achteraan en kreeg gelukkig nog een van die thaise ratten te pakken. Dit ontaarde in een gevecht, waarna een tweede rat hulp kwam bieden aan zijn vriend die onder Bas lag. Gelukkig wegen die thaise gastjes niet zoveel dus 2vs1 ging nog wel. Echter liep de 3e opeens met een glazen fles in zijn handen, aangezien Bas zijn gezicht wat meer waard vond dan de iphones en portemonnees liet hij de twee dieven maar los. Op dat moment sprinten ze alle drie via het strand de duisternis in. Bas en Lilianne gingen opzoek naar Pim en Boudewijn die rustig zaten te eten en eerst dachten dat er een grap gemaakt werd.

Dan maar naar de politie om aangifte te doen. Wonderbaarlijk had de politie een van die gasten vrij snel te pakken omdat ze blijkbaar iets op een camera hadden gezien. Wij terug met de politie naar de plek waar het gebeurt was. Daar vonden we gelukkig de handtas van Lilianne met haar iphone er nog in, maar zonder portemonnee. Bas was ook alles kwijt, lekker weekje Koh Phi Phi tot nu toe.

Daar zitten we dan om 3:00 op het politiebureau terwijl de stakker die gepakt was even goed werd aangepakt door de politie (flinke schoppen en klappen met een stoel). Om 4:00 moesten we naar huis om de volgende ochtend terug te komen. Balen maar we doen er op dit moment toch niks aan. Morgen hoor je hoe dit verhaal verder afloopt.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *