Dag 54 (di 17-nov) @ Koh Phi Phi

Na een heel kort nachtje slaap liepen we om 9:00 alweer op straat. Eerst maar langs de medische kliniek om nieuw verband te halen. Met vers verband om Bas zijn voet zijn we richting het politiebureau gelopen. 

Om 10:00 stonden we bij het politiebureau en verassend genoeg stonden alle drie de thaise jongens daar ook al. Bas en Lilianne moesten in een schrift opschrijven wat er precies gebeurt was (lekker high tech). Ondertussen werden de drie jongens in een hok ondervraagd door de politie. Na 2 uur gewacht te hebben stapte een van de thaise jongens samen met een agent op een scooter. Na 15 minuten kwamen ze terug met een tasje. Een paar minuten later komt een van de agenten met Bas zijn iphone aanzetten. Om er zeker van te zijn dat het Bas zijn iphone was moest hij deze ontgrendelen. Nadat de politie zag dat er inderdaad foto’s van Bas opstonden geloofden ze dat het Bas zijn iphone was. Mooi dat is in iedergeval iets terug. Nog een half uur later kwam een agent ook met Bas zijn portemonnee aan. Het cash geld was eruit gehaald door de 3 jongens waarna ze Bas zijn portemonnee hadden weg gegooid. Of deze door iemand is gevonden, of dat die gasten wisten waar ze hem weg hadden gegooid weten we niet, maar dat maakt ook niet uit want Bas heeft zijn portemonnee ook terug. Helaas voor Lilianne is haar portemonnee niet terug gevonden. 

Twee van de drie thaise jongens waren duidelijk niet blij dat ze gepakt waren, want ze zaten er best angstig bij. Nummer drie leek het allemaal niet zoveel te boeien maar deze gast was ook een of andere junkie. Om het geld dat uit de portemonnees was gehaald enigszins te compeseren werd de portemonnee van een van de drie jongens leeg gehaald.  

 3,5 uur later stonden we weer met onze spullen terug op straat. We vergingen van de honger en iedereen was best wel hangry aangezien we nog niet hadden ontbeten. We zijn het eerste beste restaurant waar we langs liepen ingedoken voor een stevig ontbijt. Pfff wat kan een mens opknapen van wat eten. 

Vervolgens zijn Pim Boudewijn en Lilianne naar het strand gegaan voor een frisse duik. Omdat Bas het water nog niet in mag heeft hij maar een frisse douche genomen (met een plastic zak om zijn voet) om een beetje af te koelen. Na een paar uur op het strand gelegen te hebben is Bas terug gegaan richting het hostel voor wat extra slaap.

We zijn met zijn vieren weer heerlijk uit eten geweest (zalm, fish & chips, wraps). Vervolgens was het weer tijd voor buckets. Zelfs voor Bas deze keer want hij had een weddenschap van Pim had gewonnen. We waren deze avond wat later met eten, dus we konden meteen aansluiten bij de feestende meningte op het strand. Na een aantal uur dansen en weer wat buckets verder was het alweer bijna 2:00. Morgen moeten we om 9:00 alweer op de boot richting Krabi zitten, Bas en Lilianne liepen vast terug richting het hostel, Pim en Boudewijn zijn nog wat eten gaan halen en zijn toen ook lekker richting bed gegaan. Dit word ons laatste nachtje op Koh Phi Phi, we hebben niet alles kunnen doen wat wij wilden, maar het was me het weekje wel (zeker voor Bas).

    One Response to “Dag 54 (di 17-nov) @ Koh Phi Phi

    • Wat een wereldse wijsheid, die tekst op dat t-shirt van die jonge thaise dame.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *