Dag 55 (woe 18-nov) @ Koh Tao

Vandaag was weer een reis dagje. 9:00 vertrokken we met de een ferry richting het vaste land. 

  Krabi was de eerste bestemming. Vanaf Krabi werden we met een grote bus naar Don Sak gebracht. Dit was weer een rit van meerdere uren, maar de bus was redelijk comfortabel met dit keer meer dan genoeg beenruimte. 

  In Don Sak stapten we vervolgens weer over op een ferry die via Koh Samui naar Koh Phanang en vervolgens naar Koh Tao zou varen. 16:00 vertrokken we met de ferry om een uur later weer op Koh Samui aan te komen. Om 18:00 kwamen we aan bij Koh Phanang (hier zitten we over een week), waar we moesten overstappen op een kleinere ferry. Om 19:30 kwamen we in het donker aan op Koh Tao. 

Onze planning was om bij Impiam divers een duikcursus te gaan volgen. Helaas zat deze al helemaal volgeboekt (hadden wij maar moeten reserveren). Maar gelukkig is Koh Tao een eiland wat voornamelijk leeft op duiktoerisme. Er zitten meer dan 65 duikscholen. We hadden ook al goede verhalen gehoord over Big blue diving. Deze duikschool zat echter aan de andere kant van het eiland, dus we moesten een taxi pakken om daar te komen. Gelukkig voor ons hadden ze precies nog 3 bedden vrij voor die avond. Na een stevig avondmaal (fried rice) kreeg iedereen een after diner dip. We zijn allemaal lekker op bed gaan liggen om weer eens een goede nacht te maken. Pim en Boudewijn hadden geluk want die hadden een 6-persoons dorm met airco. Bas sliep in een 6-persoons dorm met 2 fans. Het was hier zo warm dat het onmogelijk was om iets te doen zonder dat het zweet je uitbrak. Dan maar stil liggen en proberen te slapen. Tot morgen. 

Groetjes Bas, Pim en Boudewijn

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *