Dag 57 (vrij 20-nov) @ Koh Tao

Om 7:15 zaten we alweer aan het ontbijt bij het restaurant van Big Blue. Sinds ons vetrek uit Nederland was dit weer de eerste keer dat wij bruinbrood hebben zitten eten. Wat zal het straks weer wennen worden om niet meer 3-4 keer per dag uit eten te gaan. Vandaag zouden we eerst weer een aantal uur videotheorie krijgen om vervolgens na de lunch het een en ander in de praktijk uit te gaan voeren.

Om 8:00 hebben we onze duikinstructeur Alex ontmoet. Daarna volgde dus weer een aantal uur videomateriaal. Tijdens de lunch is het huiswerk van gisteren besproken. Om 13:00 was het zover en gingen we voor het eerst het water in. Nadat we de duikapparatuur meerdere keren in elkaar en uit elkaar hadden gehaald mochten we het zwembad in. Hier hebben we een aantal oefeningen gedaan. Het is de eerste paar minuten wel even wennen dat je onderwater kan ademhalen. 

  
Na 4,5 uur in het water gelegen te hebben, en een hoop oefeningen verder zat de dag erop. Na alle apparatuur weer uit elkaar gehaald, schoongemaakt en te hebben, is alles ingeleverd voor de volgende dag. 

Gisteren hadden we al een restaurant gespot waar je onbeperkt pizza kan eten op bepaalde dagen. Gelukkig was vandaag een van die dagen. Uitgehongerd van de dag zijn we daar neergeploft en hebben onze buikjes tonnetje rond gegeten. Met een heerlijke after dinner dip is iedereen weer vroeg op bed gaan liggen om een beetje bij te komen voor de volgende dag. Morgen hebben we eerst ons theorie examen en daarna gaan we voor het eerst de zee in. 

Groetjes van ons

  4 Responses to “Dag 57 (vrij 20-nov) @ Koh Tao

  • Marie-Jose
   9 years ago

   Hoi Bas en Pim,

   Zo mooi om al jullie verhalen te lezen en wat een geweldige foto’s!
   Fijn dat we zo ook een beetje mee kunnen genieten van jullie avonturen!

   Nog heel veel plezier!

   Groetjes Jack en Marie-José

  • He Bas, Pim, met al die flessen zuurstof langs de rand van het zwembad kan je wel je hele vakantie onder water blijven :).

  • hegeman
   9 years ago

   Hoi bas en Pim .

   proficiat met het behalen van jullie duikpassen.

   Wat hebben jullie genoten en veel gezien ..

   Het zal straks wel even wennen zijn als je weer thuis bent .

   En dan met het nieuwe jaar volop aan de bak maar je bent jong en je wilt wat toch.

   Nog een paar mooie weken en alle goeds met grt van opa en oma

  • Hebben jullie nog geen last van “out of memory”? Wat een mooie verhalen! Wij gaan zo langzamerhand de winter in.
   Groetjes,
   Ype
   PS: Blijf schrijven!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *