Dag 58 (zat 21-nov) @ Koh Tao

Bieb bieb bieb, voor de 2e dag op rij moesten we om 8:00 klaar staan voor wederom wat duiktheorie. De huiswerk vragen zijn tijdens het ontbijt besproken, waarna we nog wat oefenvragen moesten maken. Daarna was het tijd voor het PADI theorie-examen. Dit bestond uit 50 vragen, waarvan 75% goed moest zijn. Zo nu en dan halen we domme acties uit, maar we kunnen best slim zijn als het moet. We zijn dan ook alle drie geslaagd voor het theorie-examen (3-5 fouten). Nu was het tijd om echt te gaan duiken. In de middag hebben we twee duiken gedaan met een maximale diepte van 12 meter. De eerste keer afdalen tot 12 meter was wel vreemd. Het voelt in het begin heel onnatuurlijk om zo diep onderwater te zitten. Maar naar een paar minuten begint het langzaam te wennen en als eenmaal om je heen begint te kijken gaat het ademen steeds geleidelijker en natuurlijker. 

We zijn natuurlijk nog niks gewent maar wat is de onderwater wereld van Koh Tao mooi zeg. Tijdens de eerste duik hebben wel al een hoop vissen gezien en ook al wat stukken koraal. De focus tijdens deze duik lag vooral op een neutral drijfvermogen (zorgen dat je niet steeds zinkt of naar boven drijft). Na 35 min onderwater gezwommen te hebben en wat oefenigen gedaan te hebben zijn we richting het oppervlak gezwommen. Damm wat is duiken tof om te doen zeg. 

Toen we weer aan boord van de boot waren moesten we de duikuitrusting meteen klaar maken voor de volgende duik (nieuwe zuurstof fles aansluiten). Als dat gedaan was moest iedereen naar het bovendek voor een briefing van de duik, een kop koffie wat fruit en koekjes. 

 Alex (de duikinstructeur) vertelde per persoon waar hij de volgende duik op moest letten. Na ongeveer een uur gingen we het water weer in voor duik 2. Het afdalen ging nu al een stuk eenvoudiger. Tijdens de 45 min dat we onderwater waren hebben we nog meer oefeningen gedaan (bijv. je masker vol laten lopen met water en dan weer leeg maken of ademen via de extra luchtslang van je buddy). De 2e duik was nog mooier om te doen dan de eerste. 

  
Eenmaal aan wal hebben we het zand en zout van ons af gedoucht. Ondertussen had iedereen alweer flinke trek. We zijn het dorpje ingelopen en hebben een per persoon een hele snapper (vis) laten barbecueën (dit was heeeerlijk).  

 Na het eten is iedereen meteen naar bed gegaan omdat we morgen weer om 6:00 klaar moeten staan voor de volgende twee duiken. 

Groetjes Bas, Pim & Boudewijn

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *