Dag 65 (za 28-nov) @ Bali (Kuta)

We hebben allebei weinig mee gemaakt van de vlucht. Het vliegtuig was vrij leeg dus we hadden allebei 3 stoelen tot onze beschikking. Alleen om 8:00 werden we even wakker gemaakt ivm wat turbelentie. Maar een paar minuten later waren we allebei weer vertrokken. Om 11:08 lokale tijd raakte het vliegtuig de Balineese grond aan. 

   

 Via wifi op het vliegveld hebben we een hostel opgezocht, gelukkig stond hierbij een taxibedrijf bij waar we naar opzoek moesten gaan. De taxichauffeurs op het vliegveld zijn helemaal gek geworden. Die vragen $20 p.p. voor een ritje van 4 km. Ze staan daar dan ook met valse pasjes van de normale taxibedrijven in de hoop dat ze wat toeristen kunnen oplichten. We zijn op een gegeven moment dus maar een stukje gaan lopen tot er wel een echte blue bird taxi verscheen. Deze chauffeur reed wel gewoon op de meter. Uiteindelijk waren we samen voor nog geen $3 bij het hostel. Het is wel weer even wennen, want we moeten weer met een andere munteenheid rekenen. In Indonesië gebruiken word de  roepia gebruikt (€1 = 14.000 IDR).Na ongeveer 20 min rijden kwamen we aan bij het Mirah hostel. Hier werden we heel vriendelijk door de hostel eigenaar ontvangen. Ondanks dat het zo nieuw was hadden meerdere backpackers dit hostel aan gevonden. Dit was wel gezellig, zo hadden we meteen weer wat mensen om mee te praten. We hebben een aantal uur heerlijk in de zon en vervolgens in ons bed (super goede bedden hier) liggen slapen. Dat hadden we na de afgelopen nachten wel weer even nodig.

‘S Avonds zijn we bij een luxe japans restaurant (Take) gaan zitten. Hier hebben we tot dusver onze beste maaltijd deze vakantie op. We hebben een heerlijke plaat sashimi besteld en nog een bord chicken tempura. Aangezien we vanavond toch geen geld aan drank zouden uitgeven konden we ons zelf deze keer op een luxe maaltijd trakteren.  

 Het is wel grappig met de munteenheid hier als je opeens een rekening van 884.000 IDR krijgt (€59). 

Na dit overheerlijke maal zijn we richting het hostel gegaan om eens even een nacht goed bij te tanken. Afgelopen nachten hebben we of geen slaap gehad of maar enkele uurtjes, dus we begonnen allebei een beetje retarded te worden van het slaapgebrek. (Bas dacht dat noveber 31 dagen had, Pim zijn ogen begonnen het moeilijk te krijgen). Maar gelukkig heeft Mirah hostel overheerlijke bedden. Matrassen die 5x zo dik zijn als de vorige hostels. Maar wij gaan de binnenkant van onze oogleden bekijken. 

Groetjes vanuit Indonesië

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *