Dag 71 (vrij 4-nov) @ Gili Trawangan

Na een paar hele korte nachtjes was het wel weer even heerlijk om een goede nacht te maken. Alle wekkers stonden om 10:00 uur aangezien we een uur later met een minivan naar Pandangbai werden gebracht. Rond 13:30 kwamen stonden we met 4 engelsen (Dan, Jake, George en Sarah) en 3 nederlanders (Bas, Pim en Simone) bij de haven van Pandangbai. Met een snelle ferry (2 uur ipv 8 uur met een lokale boot) werden we naar Gili Trawangan gebracht. Het was een prima reis, we zaten lekker op het bovendek met muziek en wat biertjes.  

  

 Onderweg hebben we nog een groep dolfijnen gezien. Na een tussenstop op Lombok en Gili Aer kwamen we aan op Gili Trawangan.  

Voor Simone was het al de 4e keer op Gili T. Bij de haven kwam zij een bekende local tegen die een hostel (Banana Leaf) heeft. Hij kon een mooi prijsje voor ons maken incl. gratis ontbijt wanneer we maar wilden. Op Koh Tao, het thaise eiland waar we onze duikcursus gedaan hebben, kregen we al te horen dat Gili T ook super was om te duiken. Bas besloot daarom om ook zijn advanced dive course te gaan halen. Na bij wat duikscholen langs te zijn geweest kwam hij bij Diversia een nederlands meisje tegen uit Hazerswoude die op het Scala college in Alphen aan den Rijn heeft gezeten. Klein wereldje af en toe. Bas besloot dus maar om bij deze duikschool zijn advanced te gaan doen. Morgen om 9:00 start de eerste van vijf duiken.

Vervolgens zijn we weer terug gegaan naar het Banana Leaf waar we met zijn allen een happy shroom shakes hebben gedronken. Vervolgens zijn we naar een andere hoek van het eiland gefiets om de zonsondergang te bekijken. 

  

  We zijn uiteindelijk bij de Serene bar gaan zitten en hebben en erg gezellige avond gehad. Laura de barvrouw van de Serene bar was helemaal weg van onze groep. Zij vondt het zo leuk dat onze groep elkaar pas net had ontmoet en dat we het dan al zo gezellig met elkaar hadden. De Serene bar heeft trouwens de beste wc die we tijdens onze trip zijn tegen gekomen. Je staat in een Sport van mini tuintje.

 Rond 1:00 begon iedereen wel een beetje lui te worden en zijn we weer riching Banana Leaf gefietst om te gaan slapen.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *