Dag 72 (za 5-dec) @ Gili Trawangan

Bas zijn wekker ging om 8:00 weer af omdat hij om 8:30 bij de duikschool moest zijn. De eerste duik was meteen de deep dive (duiken op 30 meter diepte). Samen met Trent (duikinstructeur) en Florence (duik buddy) zijn we tot 30 meter diepte gedoken bij Manta Point. Koh Tao was super onderwater, maar het zicht en de vissen in Gili T zijn nog beter. Tijdens de deep dive heeft Bas al meteen een haai (white tip reef shark) en meerdere schildpadden gezien.  

  

  

 Na 40 minuten onder water gezeten te hebben kwamen we weer naar de oppervlakte. Maar eerst deden we nog een safety stop op 5 meter diepte om het stikstof uit onze lichamen te laten ontsnappen. Na een paar uur rust gingen we om 14:00 weer het water in voor de 2e duik van de dag bij Bounty Wreck. Dit was een “wrak”duik  bij een gezonken pier. Hier hebben we wederom een hoop schildpadden gezien en wat clown vissen (Nemo’s).  

  

 Na wederom een duik van 40 minuten zaten we weer in de boot terug. De duiken voor vandaag zaten erop. Na het invullen van het logboek ging Bas weer richting het hostel om met de rest voor de groep te meeten. Na wat bananen pannekoeken (van duiken krijg je honger) zijn we een tijdje later met zijn allen gaan eten. Na het avondeten is iedereen iedereen richtint de boulevard gelopen. Hier zitten de meeste barretjes en clubs. Bas begon een beetje hoofdpijn te krijgen en hij moest nog een aantal hoofdstukken lezen voor het aankomende duiken. Om 0:00 is hij dus maar richting huis gegaan. De rest heeft nog even lekker staan dansen is daarna nog even bij een sisha bar geweest. Om een uur of 3:00 waren Pim en de rest ook thuis.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *