Dag 73 (zo 6-dec) @ Gili Trawangan

Om 8:30 begon Bas zijn dag alweer. Er stonden vandaag 3 duiken op het programma. Terwijl de rest nog lekker lag te slapen verdween Bas om 9:00 alweer onder water voor een drift dive. Dit is een duik waarbij je eigenlijk door een stroming onderwater word meegenomen. Vandaag had Bas een soort van priveles want er waren geen ander studenten voor deze duik. Na de eerste duik was er een paar uur pauze voor dat we aan de navigatie duik zouden beginnen. De rest van de groep was ondertussen ook wakker. De meiden zijn lekker op het strand gaan liggen, de jongens zijn bij hetzelfde strand gaan snorkelen. 

Om 14:00 begon Bas aan zijn 2e duik van de dag. De eerse 5 minuten moesten er wat navigatie oefeningen gedaan worden. Met hulp van een onderwaterkompas moest er een vierkant gezwommen worden. Daarna was het weer tijd voor een vrije duik. Onderweg zagen we nog wat schildpadden, koraalduivels en een schorpioenvis.  

  

 Om 16:00 stond Bas weer bij de duikschool. Op dat moment kwam precies de rest langs fietsen. Pim, Dan, Jake en George hadden tijdens het snorkelen ook wat schildpadden gezien. 

Wij hebben met zijn allen heerlijk burrito’s en taco’s zitten eten. Rond 17:00 ging de rest weer aan de happy mushroom shakes. Bas moest om 17:30 weer bij de duikschool zijn voor zijn nachtduik. Yeah hij heeft bijna zijn advanced binnen. Na een korte briefing gingen we met waterdichte zaklampen richting de boot. Ondertussen was het al donker geworden en om 19:00 verdwenen met onze lampen aan onderwater. Damm wat was het vet om af en toe om te draaien onderwater en gewoon hand voor ogen te kunnen zien. Het gebied waar je de lamp naar toe richt is het enige wat je ziet. Dit is een diameter van 2-3 meter en je kan maximaal een meter of 10 de diepte in kijken. ‘S Nachts komen er hoop andere zeedieren tot leven. We hebben een hoop garnalen, kreeften, krabben en twee murenen gezien. 

  Na de duik is het logboek weer ingevuld en had Bas zijn advanced binnen. Vervolgen is hij snel naar het hostel gegaan voor een happy shake en heeft hij de rest van de groep opgezocht bij Serene (strandbar). Het is zo tof om te zien dat een groep van 15 mensen het zo gezellig met elkaar heeft terwijl niemand (op wat kleine groepjes na) elkaar kent. Binnen twee avonden heb je het idee dat je deze mensen al veel langer kent. Iedereen zit lekker met elkaar te socialisen ipv van verstopt achter zijn/haar mobiel. Nadat de bar sloot hebben we een kampvuur gemaakt. We hebben ook nog even voor eco warrior gespeelt. We hebben 100 meter gelopen over het strand en om de 2 meter lag er wel een aangespoelde flip-flop. Die dingen branden prima.  

 Na weer een super gezellige avond zijn we rond 3:00 terug gegaan. Eerst hebben we nog wat hamburgers en stukken kip gehaald, want met een lege maag slapen kan natuurlijk niet.

Groetjes vanaf ons kleine paradijsje op aarde (Gili T).

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *