Dag 77 (do 10-dec) @ Bali (Ubud)

Bas werd om 8:00 alweer van zijn bed (zonnebed aangezien de rest bezet was) gebrand door de zon. Langzaam begon iedereen te ontwaken uit zijn coma. Bas heeft voor iedereen eieren en toast gemaakt. De engelse meiden hebben rond 11:00 een taxi terug gepakt naar hun hostel (In da lodge). Om 12:00 hebben wij ook een taxi gepakt richting In da lodge omdat de meiden het geniale plan hadden om te gaan raften. Om 13:00 vertrokken we met twee pendelbusjes richting het rafting gebeuren. Nadat iedereen zijn helm en zwemvest had gekregen (we leken wel een stel bijen met zijn allen) zijn we naar de rivier gebracht. Of tenminste in de buurt van de rivier want er volgde eerst nog een flinke klim naar beneden. Voor sommige van ons viel deze klim nog vies tegen (een aantal meiden hadden iets te diep in het glaasje gekeken gisteren). Eenmaal beneden werden we verdeeld over 3 boten en begon het avontuur. Dit leek gelukkig wat meer op echt raften dan ons bamboeraft avontuur in Thailand. Af en toe zaten er best leuke stroomversnelling tussen. Na een half uur raften sloegen er zelfs meerdere boten om bij een stroomversnelling. Onderweg was iedereen elkaar ook lekker nat aan te spetteren. Met de peddels werden flinke hoeveelheden water de andere boten in geschept. Zo nu en dan mocht iedereen de boot even uit om een stuk te zwemmen. Na een uur raften waren we halverwege en was het tijd voor een korte pauze en een biertje. De omgeving is trouwens prachtig.  

  

  Aan beide kanten van de rivier zijn hoge kliffen die compleet begroeid zijn. Tijdens de pauze was er een mogelijkheid om van een rots te springen.  

 Na wat salto’s was het weer tijd voor een stuk raften. Na ongeveer een uur raften waren we bij het eindpunt. We zijn met busjes weer terug gebracht naar een restaurant voor een lunch. Vanaf hier heeft de pendeldienst van die gelukkig bij het raften in zat ons weer afgezet bij de villa.

Dan, George en Jake vliegen vannacht naar Australie toe, dus dit was de laatste avond voordat de Mirah familie uit elkaar zou vallen. Iedereen was best wel gesloopt van de pool party en het raften dus we hebben de laatste uurtjes samen hangend op een bank door gebracht. Om 21:30 werden de engelse gasten opgehaald door een taxi. Na afscheid genomen te hebben (we gaan julli missen Dan, George en Jake) hadden Bas, Pim, Sarah en Simone nog een nachtje in de villa. Bas en Sarah zijn op de scooter pizza gaan halen in het centrum van Ubud. Ondertussen was het al 23:00 voor dat we eindelijk aan ons avondmaal zaten. Na de pizza en een biertje was het meteen bedtijd voor iedereen. 

Groetjes van Bas, Pim Sarah en Simone.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *