Dag 79 (za 12-dec) @ Bali (Ubud)

Nadat we vanmorgen afscheid hebben genomen van de groep engelse meiden heeft iedereen nog een paar uur op bed gelegen. Eerst maar even wakker worden met een duik in het zwembad. Na een stevig ontbijt hebben we nog paar uur op wat zitzakken liggen relaxen langs het zwembad. Rond een uur of 13:00 zijn Bas, Pim en Sarah met een taxi naar de rijstvelden van Ubud gegaan. We werden afgezet bij een koffieplantage waar ze luwak koffie maken.  

  

 Dit is de duurste koffiesoort ter wereld aangezien het vrij lastig is om een hoop bonen tegelijkertijd te verzamelen. Dit komt omdat de luwak koffie gemaakt word van koffiebonen die door de luwak (katachtige) gegeten worden en vervolgens een fermentatie proces ondergaan in de maag en darmen van het beest. Vervolgens moeten de bonen verzameld worden uit de poep van de luwak. Om het allemaal nog lastiger te maken zijn de luwak ook nog eens kieskeurige beesten die alleen de beste koffiebessen eten. Bas moest 5 verschillende bessen voeren voordat een luwak er eentje op at. Voor de eerste 4 haalde het beest zijn neus op of hij liet ze vallen omdat ze niet goed genoeg waren. Na een korte rondleiding liepen we naar een platvorm voor een prachtig uitzicht over de rijstvelden/terassen. 

  

  Na een aantal foto’s mochten we een koffie/thee proeverij doen. Naast de luwak koffie was er onder andere giseng, ginger en vanille koffie. Na wat luwak koffie ingeslagen te hebben zijn we naar een restaurant gereden met weer een prachtig uitzicht over wat andere rijstvelden. Met een bord sate en rijst hebben we zitten genieten van wederom het prachtige uitzicht. 

  
 Om een uur of 16:00 zijn we weer terug gegaan richting In Da Lodge. Bas is nog even naar de lokale markt gelopen voor nog meer koffie. Eenmaal terug bij het hostel kwamen we 3 andere engelse meiden tegen (Nat, Casey en Calli). Ja heel Engeland is aan het backpacken. Toen Bas Nat toevoegde op facebook bleken we 4 gemeenschappelijke vrienden te hebben. Dit bleken Amy, David, Hannah en Maddy te zijn (wat engelse meiden waarmee we een paar weken in Thailand mee zijn opgetrokken). Bij Casey en Nat viel ook een kwartje omdat zij een hoop leuke verhalen over twee nederlandse broers hadden gehoord van Amy, Hannah en Maddy. Klein wereldje is het zo nu en dan.    

 Niemand had echt zin om uit te gaan maar wel zin in een drankje. Dan maar even snel op de scooter een fles wodka en wat mixers halen om vervolgens het spel Never have I ever te spelen. Dit spel bestaat uit kaarten met allerlei grappige vragen om elkaar een beetje te leren kennen. Zodra je iets gedaan hebt wat op de kaart staat moet je drinken. Wil je van iemand het verhaal achter de vraag weten dan moet je een extra shotje nemen en dan moet de andere persoon zijn/haar verhaal vertellen. Om 1:00 is iedereen voor het slapen gaan nog even het zwembad ingedoken. We werden hier alleen weer vrij snel uitgestuurd omdat je na 23:00 eigenlijk niet meer mag zwemmen. Na nog even buiten gezeten te hebben is iedereen lekker gaan slapen.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *